[arch-dev-public] kernel 3.0 enters testing

Dan McGee dpmcgee at gmail.com
Fri Jul 29 15:21:33 EDT 2011

On Fri, Jul 29, 2011 at 2:12 PM, Tom Gundersen <teg at jklm.no> wrote:
> Hi Tobias,
> On Sun, Jul 24, 2011 at 10:34 AM, Tobias Powalowski
> <tobias.powalowski at googlemail.com> wrote:
>> Hi guys,
>> first try with 3.0 kernel,
>> nvidia legacy is not building, due to some makefile conftest
>> restriction, patches are welcome.
> I have not looked into this at all, so take this with a grain of salt.
> On my office computer my nfs share fails to mount after upgrading to
> linux-3.0-2. Looking at the logs, it looks like linux-3.0-1 works
> fine, now that I downgraded to kernel26 from core it also works.

Same as this?

Anyway, I'm seeing exactly the same on my machine- server is running
3.0-1, but client machine is running 3.0-2 and my share does not
mount. Pretty critical issue, I'd say.

Perhaps it is this since we did not patch? Absolutely bullshit that it
causes a segfault but: http://comments.gmane.org/gmane.linux.nfs/41830

$ dmesg | grep nfs
[   19.346820] FS-Cache: Netfs 'nfs' registered for caching
[   19.365979] Installing knfsd (copyright (C) 1996 okir at monad.swb.de).
[   19.777763] mount.nfs4[1187]: segfault at 0 ip 00007fc8cf6b75f4 sp
00007fff20038b20 error 4 in libc-2.14.so[7fc8cf67f000+157000]

> The error I get (from memory) is: "mount.nfs: segfault in
> libc-2.14.so" or something along those lines. I tried reinstalling
> glibc, rebooting a few times, but the bug was always reproducible.
> Sorry that I don't have more info, but I'm in a bit of a hurry so
> didn't have time to debug further.

More information about the arch-dev-public mailing list